Sony a anunțat astăzi consolidarea gamei Xperia, prin lansarea primului său flagship compatibil 5G. Xperia 1 II este proiectat să ofere performanță, pentru a-i ajuta pe utilizatori să creeze conținut și să se bucure de el fără efort, prin încorporarea de tehnologii de top din portofoliul Sony, precum:

  • Fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE pe secundă, inspirat de camerele Sony Alpha cu lentile interschimbabile;
  • Creator mode și funcția de înregistrare cinematică Cinematography Pro, oferită de CineAlta, soluție profesională Sony dedicată diviziei de business
  • Procesor de tip X1 dedicat sectorului mobile, realizat pe baza tehnologiei care se regăsește pe gama de televizoare BRAVIA.

 

Președinte Sony Mobile Communications, Mitsuya Kishida declară că „Sony are o poziționare unică în era 5G, datorită portofoliului nostru variat. Xperia compatibil 5G duce experiența mobilă la nivelul următor”.

 

Imortalizarea momentului decisiv și fotografiere la viteze ridicate

Noul sistem cu trei camere foto de 16mm/24mm/70mm, dotat cu tehnologia de top AF Sony Alpha, oferă tehnologii foto avansate ,asigurând control manual pentru setarea ISO, a vitezei de fotografiere și a multor altor opțiuni (datorită opticii ZEISS, calibrată special pentru Xperia 1 II, iar coating-ul ZEISS T contribuie la realizarea unor imagini rafinate și contrastante, reducând reflexiile).

 

Xperia 1 II oferră fotografiere AF continuă cu 60 de calcule de tracking AF/AE pe secundă, datorită tehnologiei lentilelor interschimbabile devoltată de Alpha.

 

Primul dispozitiv din lume cu tracking continuu AF/AE pentru fotografiere rapidă la maximum 20 de cadre pe secundă! Acest lucru este extrem de util mai ales în fotografierea de mare precizie a subiecților aflați în mișcare și în imortalizarea momentelor decisive.

 

Mai mult, funcția Real-time Eye AF, care stabilizează focalizarea pe ochii subiectului și ajută la realizare de portrete uimitoare, este acum disponibilă și pentru oameni, și pentru animle.

 

Focalizarea rapidă a noului Xperia 1 II este eficientă și în condiții de luminozitate scăzută, fiind capabilă să ofere imagini de calitate în contexte dificile, datorită celor patru tehnologii care funcționează în tandem: senzorul Dual photo diode , un sistem de autofocus care acoperă aproximativ 70% din senzor , senzorul 3D iToF10 și un nou senzor pentru mobil Exmor RS™ 1/1.7”.

 

Funcția Imaging Edge pentru Mobile conectează Xperia 1 II și camerele Sony Alpha – permițându-le utilizatorilor să folosească telefonul ca pe o telecomandă, să controleze compoziția, modul de focalizare și sensibilitatea ISO, dar și alte setări. Această funcție le permite utilizatorilor și transferarea fotografiilor realizate cu ajutorul camerelor Alpha direct pe Xperia 1 II, pentru analizarea culorilor și nuanțelor cu acuratețe profesională.

 

Modul Cinematography Pro, inspirat de CineAlta, suportă fotografierea cinematică HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps, îmbunătățind experiența cinematografică de fotografiere.

 

Ce aduce în plus telefonul pe lângă funcțiile camerei?

Xperia 1 II oferă o experiență uimitoare de entertainment, fie că vorbim despre audiție muzicală sau despre vizionare de filme.

Ecranul de 90Hz și sunetul Dolby Atmos pentru o experiență auditivă surround multidimensională sunt doar câteva din specificațiile care vor aduce un zâmbet pe chipul clienților.

 

Tot pentru o experiență foto îmbunătățită, pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio, Xperia 1 II prezintă și DSEE Ultimate, o nouă tehnologie ce utilizează inteligența artificială pentru a îmbunătăți automat frecvența audio și bit rate-ul, în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă rezoluție.

 

Conectivitatea 5G, la cel mai înalt nivel

Proiectat pentru funcționare rapidă, Xperia 1 II compatibil 5G a fost creat având în minte fluxul de lucru al profesioniștilor. Beneficiind de suport de rețea Sub-6GHz, Xperia 1 II oferă access neîngrădit la conținut de înaltă calitate.

Xperia 1 II are rezistență la umezeală, conform standardului IP65/68 și este învăluit în Corning Gorilla Glass 6, calități ce fac din acest model un telefon rezistent, păstrând totodată un design frumos.

Răzvan Popescu

Îmi place să privesc viața prin lentila aparatului. Mă inspiră lumina, culoarea, perspectivele, tehnica și personalitățile oamenilor.