Sony a anunțat astăzi mult așteptata adiție a gamei premiate de camere foto full frame mirrorless Alpha 7S Alpha 7S III (model ILCE7SM3).

Ce știm despre Alpha 7SIII?

Modelul dispune de un nou senzor de tip full-frame cu iluminare din spate,  de 12,1 MP cu o sensibilitate ridicată și un interval dinamic de peste 15 trepte, încorporând o serie de capabilități impresionante în ceea ce privește înregistrarea video, inclusiv filmare 4K la 120 cadre pe secundă și o adâncime de culoare 4:2:2 pe 10 biți, un nou mecanism de disipare a căldurii și un sistem de înregistrare de tip releu pe doua sloturi de card – acestea permit filmarea pentru mai mult de 60 de minute la calitate 4K și 60 de cadre pe secundă până când bateria se termină – un nou sistem de autofocalizare, o interfață ce răspunde la comenzi tactile și un ecran LCD rabatabil, care vor transforma Alpha 7S III în instrumentul creativ suprem pentru profesioniștii video și pentru toate tipurile de fotografi și videografi.

Arhitectura sistemului lui Alpha 7S III este una complet nouă, reproiectată pentru a oferi performanțe video și capabilități de fotografiere excepționale.

Senzor și procesor de imagine noi – calitate superioară a imaginii

Noul senzor de imagine Exmor R™ CMOS full frame cu iluminare din spate de 35 mm de 12,1 MP (efectivi, aprox.):

 • Tehnologie de reproducere a culorilor îmbunătățită semnificativ, dar și cu redarea mult mai clară a texturilor pentru o calitate a imaginii îmbunătățită
 • Baza ISO a fost coborâtă la 80, rezultând un interval natural de 80-102400 (cu posibilitate de extindere până la 80-409600 pentru înregistrare video și 40-409600 pentru imagini statice) pentru un ISO mai sensibil și un interval dinamic extins cu zgomot în imagine redus, indiferent de setări.
 • Reduce de până la trei ori distorsiunile de tip „rolling shutter” (comparativ cu vechea generație) și folosește o varietate de tehnici avansate de captare a luminii, pentru a asigura o sensibilitate ridicată cu zgomot redus în imagine. permițând astfel utilizatorilor să filmeze în situații cu iluminare precară fără să fie nevoiți să folosească sisteme de iluminare mari.
 • Pe lângă calitatea îmbunătățită a imaginii, noul senzor de imagine include pentru prima oară pe o cameră din seria S un sistem AF de detecție a fazei.
 • Îmbunătățirea performanței AWB (Auto White Balance), cu un nou senzor „Visible light + IR” – lumină vizibilă + infraroșu, care ajută la obținerea unui balans de alb mai precis în condiții de iluminare artificială, inclusiv cu lumini fluorescente și becuri LED.

Ce înseamnă asta? Culorile și texturile frunzișului, ale pielii umane și multe altele sunt reproduse în mod natural și fluid, fără a depinde direct de sursele de lumină. Un  aspect mai natural al tonurilor de piele și un management mai bun al salturilor de lumină, când vorbim despre portrete.

Alpha 7S III include, de asemenea, un nou procesor de imagine, BIONZ XR™:

 • Oferă de până la opt ori mai multă putere de procesare,
 • Reduce latența în timpul procesării și oferă multe dintre caracteristicile emblematice ale camerei atât pentru fotografiere, cât și pentru video.

Cameră nouă, vizor electronic nou

Noul sistem include și cel mai luminos și cel mai mare vizor electronic, un OLED cu 9,44 millioane de puncte, iar camera este prima din lume cu sloturi duale CFexpress Type A, ce permit un transfer de mare viteză și păstrarea dimensiunilor compacte.

Manevrare versatilă – Performanță avansată de autofocalizare pentru utilizare hibridă

Autofocalizare rapidă de tip hibrid – combinând sistemul de detecție al fazei cu cel de detecție al contrastului AF și oferindu-le utilizatorilor capacitatea de a urmării subiecții pe o suprafață extinsă și cu viteză ridicată, precizie și fluiditate, chiar și când folosesc o adâncime de câmp îngustă. Reglarea fină a focalizării este posibilă datorită obiectivelor Sony cu montură E.

Funcțiile Real-time Tracking și Real-time Eye AF (cu 30% mai bună comparativ cu sistemul anterior) sunt utile pentru menținerea constantă a focalizării asupra subiectului dorit.

O nouă structură pentru disiparea căldurii – păstrează în limitele normale de funcționare temperatura senzorului de imagine și pe cea a procesorului de imagine, prevenind supraîncălzirea, totul într-un body cu o structură foarte compactă.

sony alpha

Fotografiere de excepție pentru imagini statice

 • Alpha 7S III are un sistem rapid de autofocalizare hibridă, cu 759 de puncte de detecție a fazei, acoperind 92% din suprafața imaginii. Camera foto poate atinge, de asemenea, o precizie de autofocalizare ridicată chiar și în medii slab iluminate, până la EV-6, unde subiectul ar putea fi dificil de văzut clar cu ochiul liber.

 

 • Fotografierea în rafală de până la 10 cadre pe secundă sau până la 8 cadre pe secundă în modul live view este posibilă fie cu declanșare mecanică, fie cu declanșare electronică pentru mai mult de 1000 de imagini RAW necomprimate.

 

 • Alpha 7S III include și primul vizor electronic din lume cu 9,44 milioane de puncte (aproximativ). Vizorul electronic de tip Quad-XGA de tip 0,64 are un display OLED de înaltă definiție. Vizorul electronic al Alpha 7S III oferă o mărire de 0.90x, un câmp de vizualizare de 41° pe diagonală și un punct vizual maxim de 25mm pentru o vizualizare clară și fără distorsiuni pe toată suprafața cadrului. Acesta este și rezistent la praf, ceață și umiditate, având un timp de răspund rapid, dar și moduri interschimbabile, pentru diferite tipuri de subiecți. Fiecare aspect al vizorului de pe Alpha 7S III a fost creat și rafinat pentru fluxul de lucru al profesioniștilor.

 

 • Pentru prima dată pe o cameră digitală Sony, Alpha 7S III include formatul HEIF (High Efficiency Image File Format) care permite gradații uniforme pe 10 biți și tehnologie avansată de compresie pentru menținerea calității imaginii, reducând în mod semnificiativ dimensiunea fișierului și economisind spațiu de stocare. Înregistrările HEIF pot fi redate pe un televizor compatibil Sony HDR (HLG) printr-o conexiune HDMI Type-A direct din Alpha 7S III, oferind un interval dinamic aproape de realitate.

 

 • Alpha 7S III are o structură revizuită a meniului pentru o navigare mai ușoară și un meniu tactil, pentru un control mai rapid și mai intuitiv.

 

 • Fiabilitate ridicată și noi posibilități pentru creatorii de conținut – Alpha 7S III are un grip reproiectat pentru un confort ridicat și o prindere mai sigură, o funcție îmbunătățită de îndepărtare a prafului, plus rezistență la praf și umiditate care maximizează fiabilitatea în medii dificile. Aceasta integrează și un conector HDMI Type-A, și este prima cameră din seria Alpha care suportă USB PD (Power Delivery), permițând alimentarea cu energie de la o sursă externă, astfel încât utilizatorii să poată continua să filmeze pentru perioade extinse cu o scădere minimă a autonomiei bateriei interne.

 

Conectivitate avansată pentru medii de lucru profesionale

Alpha 7S III a fost creat și configurat pentru a a sprijini fotojurnaliștii, fotografii de sport și profesioniștii care realizează conținut video pentru a livra fotografii și clipuri foarte rapid, folosind mai multe opțiuni avansate de conectivitate. Camera suportă LAN wireless 5GHz /2.4GHz și este compatibilă cu tehnologia MIMO (multiple-input and multiple-output) pentru a îmbunătăți calitatea comunicării prin utilizarea mai multor antene, oferind o viteză de două ori mai mare comparativ cu Alpha7R IV. De asemenea, are un nou mod suport pentru USB tethering. Atunci când este conectată la un dispozitiv compatibil 5G precum Sony Xperia 1 II prin intermediul lui cablu USB, camera poate folosi rețeaua 5G pentru transfer FTP rapid și stabil. Conectivitatea USB LAN de mare viteză oferă, de asemenea, un transfer FTP stabil și rapid, atât pentru filme, cât și pentru imagini statice. Camera are un port USB Type-C™ care suportă transferuri de date rapide SuperSpeed 5Gbps (USB 3.2) permițând comanda la distanță de pe PC (tethered) și transferul de mare viteză al fișierelor de imagine mari.

Preț și disponibilitate

Noua cameră cu lentile interschimbabile full frame Alpha 7S III va fi disponibilă în România începând din septembrie 2020, la un preț de aproximativ 20200 de lei.  Un video dedicat lansării Alpha 7S III poate fi vizualizat aici, iar specificațiile complete ale produsului pot fi accesate la acest link.

Deci? Începi de acum să strângi bani? Eu zic că merită!